Естетика

 

 

Естетика

 

Красивата усмивка пленява, затова усмихнете се ето сега!

Чрез методите и средствата на естетичната дентална медицина се възстановява и променя  усмивката, което възвръща вашето самочувствие и увереност. Усмивката е вашето лице пред света, тя ви прави по-привлекателни и лъчезарни за хората около вас.  Слънчевата и искрена усмивка е най-красивият и лесен начин да промениш външния си вид. 

Усмивката е най-добрият грим за една жена и най-ценното качество на един мъж. Но за съжаление, не всеки се чувства комфортно да покаже усмивката си. Разбира се, причината винаги е само една – дентални проблеми, от които изпитваме срам, неудобство и дори страдание вследствие на слабо самочувствие.

7

Принципи, тенденции и цели.

Принципи, тенденции и цели.

За проблеми с усмивката днес се грижи съвременната естетична дентална медицина. Позната още и с термина козметична стоматология, тя е особен дял от денталната медицина. Нещо повече – в днешни дни наблюдаваме тенденцията естетичната стоматология да е най-бързо и динамично развиващият се дял в денталната медицина. Нейната основна цел е постигането на красива усмивка, като се търси максимално най-естествената визия на здравите и бели зъби. В козметичната стоматология повечето процедури се извършват по естетични причини. Те обаче по никакъв начин не влизат в разрез с концепцията за здрави и силни зъби.

Козметичният, крайният резултат от стоматологичното лечение винаги се води от конкретните желания на пациента. Така например, при процедурата за промяна на формата на зъбите пациентът на денталното студио може да заяви конкретна форма и цвят на зъбите – овални или трапецовидни, заоблени или заострени, по-светли и т.н.

Естетична дентална медицина
Естетична дентална медицина

Планиране, дизайн и изпълнение.

Планиране, дизайн и изпълнение.

Екип от стоматолози и зъботехници предлага не просто лечение, а завършен план за цялостно подобряване на усмивката. В него са включени различни процедури, които в един случай са пожелателни , а в други задължителни. Например, при възстановяване на липсващи зъби, поставянето на импланти  или мост са задължителни, докато подобряването на цвета на зъбите включва избирателен елемент. На пациента се предлага или по-бързото и безболезнено избелване на зъби, или по-сложния вариант като поставяне на фасети или корони.

Естетичната дентална медицина се опира на принципа на анализа на усмивката, последван от дизайн на новата усмивка. Целта на тази консултация е експертите да установят предварително „проблемните елементи“, а след това да предложат на пациента различните алтернативи за тяхното подобряване, като внимателно разяснят всяка процедура. Дизайнът на новата усмивка представлява сложен процес, целящ максимално добър визуален  и функционален ефект.

Поглед в бъдещето.

Поглед в бъдещето.

В световен мащаб естетичната стоматология се определя като бъдещето на общата дентална медицина. Причината е, че ако в миналото лечението на зъб е била основната цел на стоматолозите, тоест премахване на болката и възстановяване на зъба, днес, не по-маловажна задача е да се постигне естетически издържан ефект на цялата усмивка. Холивудската усмивка ще става все по-лесно постижима мечта. И то за всеки.

Естетичната дентална медицина придобива все по-важно социално значение. Козметичната дентална медицина надхвърля целите и функциите на стандартните зъботехнически процедури и лечебни терапии, защото успешно се справя и с чисто емоционални и психологически човешки проблеми. Ето защо стоматолозите, които работя в сферата на естетичната стоматология, са не просто лекари, а истински артисти. Тяхното призвание е да лекуват и зъбите, и душата, възвръщайки самочувствието на хората, което е не по-малко важно от общото стабилно здравословно състояние.

Естетична дентална медицина

Работно време

понеделник – 10:30 ч.–19:00 ч.

вторник – 10:30 ч.–19:00 ч.

сряда – 11:30 ч.–19:00 ч.

четвъртък – 10:30 ч.–19:00 ч.

петък – 11:30 ч.–19:00 ч.

събота – 10:30 ч.–13:00 ч.

неделя – почивен ден

Контакти

 

Телефон

+(359) 896 37 84 84

Имейл

office@drvardev.com

Адрес 1

гр. Пловдив

ул. Мортагон 5

 

Адрес 2

гр. Петрич

ул. Вардар 9 ет. 2