Имплантология

 

 

Имплантология

Зъбните импланти са създадени, за да заместят корена на липсващия зъб (или група зъби), върху които впоследствие се поставят „новите зъби“ – неснемаема протезна конструкция — единични коронки, блок корони или снемаема плакова О-ринг или телескоп „надимплантна протеза“ – оувърденчър.

Зъбните импланти са най-доброто решение, а в някои случаи и единственото, за възстановяване на различни дефекти в зъбните редици, заместват липсващите зъби, включително техните корени. Те се имплантират в костта на мястото на липсващите зъби. В дългосрочен план те са естетични, функционални и удобни. Основното предимство е, че не се засягат други зъби (при поставянето на мост или на снемаеми протези неминуемо се засягат съседните зъби). Когато след загуба на един или няколко зъба, се постави мост или протеза, в засегната област, с времето се наблюдава загуба на кост. Когато обаче се постави имплант, такъв процес не се установява.

Зъбните импланти са подходящи, когато:
7

Видове имплантологични системи

Видове имплантологични системи

На пазара има множество марки зъбни импланти. Основно те се делят на 3 класа – висок, среден и нисък. Високият клас зъбни импланти е представен от трите най-добри имплантологични системи в света – Zimmer  (Америка), Nobel Biocare (Швейцария ) и Strаumann (Германия). Освен тях има и множество други фирми като Anyridge на Mega Gen, Dentsply Sirona, Bio Horizons, Alpha bio, Bicon, Dentium и др., които попадат в средния клас имплантологични системи.  Съществуват и ниски класове имплантни системи (базални импланти),  но аз не ги прилагам  в моята практика.  В моята практика  използвам високия клас имплантиологични системи  Zimmer и Strаumann и средния клас – Anyridge на Mega Gen. 

поставяне на импланти Пловдив
зъбни импланти Пловдив

Планиране и избор на имплант

Планиране и избор на имплант

Съвременното имплантологично лечение е изключително прецизна и предвидима процедура. При протетично водената имплантология правилната позиция на импланта в костта е от изключителна важност за успеха на лечението. Затова винаги преди поставянето на имплант е необходимо да се направи 3D – CBCT (конично лъчева томография), която позволява да видим челюстната кост и всички нейни структури като 3D образ. В днешно време поставянето на импланти без 3D изследване е проява на изключителна смелост, граничеща с безрасъдство. С помощта на съвременните софтуери за дигитално планиране ние разполагаме със специални библиотеки с дигитални образи на имплантите в реален размер, които ние можем да поставим виртуално в образа от 3D скенера и така да намерим най-благоприятната позиция за импланта.
С помощта на 3D принтер можем да изпринтираме индивидуален хирургичен водач, който да използваме по време на операцията.
Компютърно водената имплантология прави лечението с импланти много по-сигурно и предвидимо.

Протезиране върху импланти

Протезиране върху импланти

Главната цел на протезирането върху зъбни имплантите е да създаде идеална зъбна оклузия т.е. създаването на стабилна, двустранно балансирана оклузия в хармония с дъвкателните мускули и долночелюстни стави.

Втората цел на протезирането е да доведе до максимално задоволителна естетика, чрез която пациентът връща самочувствието си и красивата усмивка.

Протезирането върху импланти бива ранно и късно, в зависимост от това дали имплантатите се натоварват в момента на имплантирането или в по-късен етап. При имедиатните импланти изработената конструкция се циментира след 6-ия ден, докато при конвенционалното протезиране с класически импланти това става едва след 6-ия месец (след периода на остеоинтеграция).

Вариантите за протезирне са два – снемаеми /протези/ и неснемаеми /коронки или мостове/.

коронки върху импланти

Работно време

понеделник – 10:30 ч.–19:00 ч.

вторник – 10:30 ч.–19:00 ч.

сряда – 11:30 ч.–19:00 ч.

четвъртък – 10:30 ч.–19:00 ч.

петък – 11:30 ч.–19:00 ч.

събота – 10:30 ч.–13:00 ч.

неделя – почивен ден

Контакти

 

Телефон

+(359) 896 37 84 84

Имейл

office@drvardev.com

Адрес 1

гр. Пловдив

ул. Мортагон 5

 

Адрес 2

гр. Петрич

ул. Вардар 9 ет. 2