Ортодонтия

 

 

Ортодонтия

Ортодонтията /ортодонтско лечение/ е специалност от денталната медицина, която се занимава с диагностиката, профилактиката и лечението на зъбно-челюстните отклонения.

Неправилно подредените зъби и неправилните съотношения на зъбните дъги и челюстите могат да доведат до проблеми и болки в ставите. Също така неправилно разположените зъби и проблемите в захапката затрудняват поддържането на устната хигиена, венците се възпаляват, появяват се кариеси. В тези случаи е подходящо ортодонскто лечение.

Препоръчително е първият преглед при ортодонт на всяко едно дете да е преди 7 годишна възраст. Много ортодонтски проблеми могат да се третират по-рано и много по-лесно като се използва естествения процес на растежа. Това позволява коригирането на проблеми, които биха били много по-сложно решими след завършване растежът на лицето. Възрастните хора също са идеални кандидати за ортодонтско лечение.

 

Ако винаги сте искали по-красива усмивка, или ако имате проблеми със захапката си, които влияят на здравето ви, за вас ортодонтско лечение е добър избор.

Ортодонтското лечение често е свързано единствено с правилното подреждане на зъбите, но може и да контролира и модифицира растежа на лицевите кости(горна и долна челюст). В този случай ортодонтията е по-правилно да се нарича ‘’зъбно-челюстна ортопедия’’, тъй като не е фокусирана само върху зъбите, но и върху цялата лицева хармония.

Ортодонтско лечение може да се прави със снемаеми (пластмасови или прозрачни шини) и фиксирани апарати (брекети).

 

7

Алайнери – невидими брекети

Алайнери – невидими брекети

Невидимо ортодонтско лечение. Прозрачните шини-Алайнери са изработени от термопластичен материал  по предварително взет отпечатък от вашите зъби. При лечението с Алайнери се използват поредица от индивидуално изработени прозрачни, незабележими шини, които постепенно придвижват зъбите към желания разултат. Курса на лечение включва носене на поредица от индивидуални шини съобразени с индивидуалното състояние на зъбите в дадения момент от лечението. Продължителността е между 3 и 9 месеца в зависимост от сложността на случая. При лечение с алайнери може да се види и крайния разултат от лечението след направените премествания на зъбите като заедно с модела получавате и ретайнер който трябва да се носи след завършване на лечението за стабилизиране позицията на зъбите в новото положение.

Алайнерите не само са  почти невидим, но са и подвижни. С тях можете  да ядете  и да пиете това, което искате, докато се лекувате. Почистването с четката и конеца не са проблем. Те са по-удобни от традиционните брекети, без метал или телчета, което означава, че прекарвате по-малко време в кабинета за корекции от Вашия лекар.

ортодонтско лечение
ортодонтско лечение

Брекети

Брекети

Зъбните брекети , известни също като шини или скоби, са устройства използвани за ортодонтско лечение, за подравняване и изправяне на зъбите, както и тяхното позициониране, с цел коригиране захапката на човек, като същевременно целят да подобрят здравето на зъбите. Те често се използват за коригиране при свръхзахапване, отворена, дълбока или кръстосана захапка, криви зъби и различни други недостатъци на зъбите и челюстта.

Брекетите представляват система от малки елементи, които се прикрепват за всеки зъб, чрез специално лепило. Всички елементи се свързват последователно с ортодонтска дъга. Целта на тази ортодонтска система е чрез бутане, дърпане и пристягане да се стимулира наместването и изравняването на зъбите, докато всички те заемат възможно най-правилната позиция. Най-често елементите се закрепват за външната повърхност на зъбите, но съществуват и такива, които се захващат от вътрешната страна.

Снемаеми функционални апаратчета

Снемаеми функционални апаратчета

Концепцията за „невидими“ ортодонтски апарати за изправяне на зъби без скоби е замислена за първи път от основателя Оrtho-Tain®, изобретател и практикуващ ортодонт, Проф. Д-р Ърл Бергерсен.

Това са апарати от еластична пластмаса за бързо и ефикасно коригиране на зъбно-челюстни деформации в трите равнини.
Ортодонтските апарати от еластична пластмаса на ORTHO-TAIN, USA са единствените комплексни лечебни ортодонтски апарати лицензирани от FDA, притежаващи СЕ-марка и всички международни патенти.

С възможност за избор от над 60 размера в шест различни възрастови серии при богат клиничен опит и доказан лечебен ефект в продължение на 50 години по света и 18 години в България, апаратите се прилагат за комплексно ортодонтско лечение.

ортодонтско лечение

Работно време

понеделник – 10:30 ч.–19:00 ч.

вторник – 10:30 ч.–19:00 ч.

сряда – 11:30 ч.–19:00 ч.

четвъртък – 10:30 ч.–19:00 ч.

петък – 11:30 ч.–19:00 ч.

събота – 10:30 ч.–13:00 ч.

неделя – почивен ден

Контакти

 

Телефон

+(359) 896 37 84 84

Имейл

office@drvardev.com

Адрес 1

гр. Пловдив

ул. Мортагон 5

 

Адрес 2

гр. Петрич

ул. Вардар 9 ет. 2