Филъри и Ботокс

 

 

Филъри и Ботокс

Инжектирането на ботокс (ботулинов токсин) и хиалуронови филъри са най-често правените естетични корекции в света. Вероятността някоя от тях да бъде следващата ви процедура е огромна. Затова е добре да знаете каква е разликата и коя процедура е подходяща за вас.

Това са процедури за подобряване на видимите признаци на стареене на лицето, изразяващи се в динамични бръчки по челото, между веждите, около очите (пачи крак), носа, устата и в областта на шията. С филърите, също така може да се постигне плътност и обем на устните, за по-голяма изразителност.

А най-добрите резултати при третиране на бръчки се постигат при съвместното използване на ботулинов токсин и хиалуронов филър в една процедура. С ботулиновият токсин се блокират мимическите бръчки, а с хиалуроновия филър се запълват вече съществуващите такива. Така се постига един цялостен и дълготраен резултат. 

7

Какво е Botox?

Какво е Botox?

Инжектирането на ботулинов токсин е най-често извършваната естетична процедура в световен мащаб по данни на ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons)

Ботулинов токсин се прилага и в зоните на шията, около устните, за стягане на лицевия контур и оформяне на шията /Nefertiti Lift/. Ботулиновият токсин е в състояние да заличи уморения вид и да възстанови младежкото излъчване и естествения овал на лицето.

Популярна е и употребата му за контролиране на прекомерното изпотяване /хиперхидроза/ по длани, подмишници, ходила и др.

Инжекциите с Ботокс получиха широка популярност заради тяхната бързина на действие, надеждност и безопасност. Той е средство, което чудесно се комбинира с други подмладяващи процедури като Мезотерапия, Филъри, лазерно подмладяване, пилинги и други. В дългосрочен план процедурите с Ботулинов токсин намаляват появата на нови бръчки и могат да се използват като превенция при по-млади пациенти.

ботокс Пловдив
филъри за устни Пловдив

Какво е хиалуронов филър?

Какво е хиалуронов филър?

Хиалуроновата киселина е важен структурен компонент на ставните хрущяли и основно градивно вещество на дълбокия слой на нашата кожа – дермата.  Отговорна е за гладкостта на кожата, поради способността си да свързва големи количества водни молекули. Хиалуроновата киселина е в състояние да свърже вода в количество, което представлява от 1000 до 4000-кратна стойност на собственото ѝ тегло. В естетичната медицината хиалуроновите филъри се ползват за уголемяване на устни, оформяне на скули, запълване на бръчки, контуриране на брадичката, неоперативна ринопластика, както и за цялостно лифтиране на лицето. 

Остаряването е процес, предизвикващ анатомични и клетъчни изменения, които се изразяват в образуване на повърхностни и дълбоки бръчки, намаляване обема на скулите и устните, преконфигуриране формата и отпускане контура на лицето, липса на еластичност и „повяхване” на кожата. Дермалните филъри са сред основните средства за компенсиране на проявите на възрастта.

Приложение и трайност

Приложение и трайност

Поставянето на дермални филъри с хиалуронова киселина отнема около 15-30 минути. Гладката консистенция на дермалните филъри с хиалуронова киселина позволява лесното им и плавно инжектиране. Голяма част от продуктите съдържат и малък процент лидокаин за намаляване на болката при инжектиране и за по-голям комфорт. Допълнително се прилага локална упойка под формата на крем.

Ефектът от поставянето на дермални филъри с хиалуронова киселина е забележим веднага след процедурата, като окончателният резултат се развива за период до 2 седмици.

Инжектирането на Ботокс отнема 10 – 15 минути и се извършва от обучен лекар. Първоначалното действие на Ботулиновия токсин се проявява до 2 – 5 дни, а окончателният ефект се развива до 14 дни. След първото му поставяне периодът на релаксация продължава около 4-6 месеца.  Следващото инжектиране /не по-рано от 4 месеца/ гарантира удължен период на действие.

Усложненията при терапията с Ботулинов токсин са минимални и преходни.

ботокс и филъри Пловдив

Работно време

понеделник – 10:30 ч.–19:00 ч.

вторник – 10:30 ч.–19:00 ч.

сряда – 11:30 ч.–19:00 ч.

четвъртък – 10:30 ч.–19:00 ч.

петък – 11:30 ч.–19:00 ч.

събота – 10:30 ч.–13:00 ч.

неделя – почивен ден

Контакти

 

Телефон

+(359) 896 37 84 84

Имейл

office@drvardev.com

Адрес 1

гр. Пловдив

ул. Мортагон 5

 

Адрес 2

гр. Петрич

ул. Вардар 9 ет. 2